Opis
Priručnik „Analiza mlijeka i mliječnih proizvoda“ napisan je prvenstveno za potrebe studenata Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu te Kemijsko-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Splitu, kao i za studente drugih fakulteta na kojima se proučava tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda.
Priručnik sadrži sve fizikalne, kemijske, mikrobiološke i senzorske metode kontrole mlijeka i mliječnih proizvoda koje se izvode u okviru praktične nastave na spomenutim fakultetima. Metode su sakupljane tijekom dugogodišnjeg praktičnog rada sa studentima u Laboratoriju za tehnologiju mlijeka i mliječnih proizvoda Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta. Veliku zahvalu dugujemo vodećim stručnjacima iz područja mljekarstva koji su recenzirali priručnik te tako pridonijeli njegovoj kvaliteti. Nadamo se da će priručnik korisno poslužiti nastavnoj svrsi, a isto tako i širokom krugu stručnjaka u našim mljekarama.