Uvjeti poslovanja

Opći uvjeti internetske kupnje na www.plejada-zg.hr

Internetsku prodaju knjiga na www.plejada-zg.hr obavlja Plejada d.o.o. iz Zagreba.

Kupac je svaki posjetitelj koji putem internetske trgovine naruči barem jednu knjigu ili se registrira na stranici www.plejada-zg.hr. Registracijom kupac potvrđuje da je punoljetna i poslovno sposobna osoba. U slučaju maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobnih osoba kupnju mogu zaključiti samo njihovi skrbnici ili zakonski zastupnici.

U slučaju postupanja drugačijeg od ovih općih uvjeta internetske trgovine, Plejada d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost.

Cijene knjiga izražene na stranici www.plejada-zg.hr maloprodajne su cijene koje uključuju sve poreze i naknade, a izražene su u eurima i hrvatskim kunama po fiksnom tečaju konverzije kune u euro (7,53450 kuna = 1 euro). Važeće cijene, privremeni i trajni popusti i ostale pogodnosti su one koje su iskazane na dan zaprimanja narudžbe.

Plejada d.o.o. će poslati izvorni račun kupcu prilikom plaćanja odnosno dostave naručenih proizvoda.

Registracija

Prilikom registracije na www.plejada-zg.hr svaki kupac dobiva lozinku. Kupac je dužan čuvati sve korisničke podatke te snosi odgovornost za istinitost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ako se u međuvremenu promijene podaci koji su uneseni prilikom registracije, kupac je prije sljedeće narudžbe dužan ažurirati korisnički račun na www.plejada-zg.hr u rubrici „Moj račun“.

Naručivanje

Knjige dostupne u internetskoj prodaji naručuju se dodavanjem u košaricu. Knjige se smatraju naručenima u trenutku kada kupac prođe cijeli proces narudžbe. Potvrdu o prihvatu narudžbe šaljemo na vašu e-mail adresu koju ste naveli prilikom registracije odnosno narudžbe. Ako ne dobijete e-mail o prihvatu narudžbe, molimo vas da provjerite nalaze li se knjige u vašoj košarici te ponovite proces naručivanja.

Plejada d.o.o. obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama. U slučaju da Plejada d.o.o. nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, kontaktirat će kupca e-mailom radi zamjenskog proizvoda ili otkazivanja naručenog proizvoda. Svi ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni.

Plaćanje

Kupac se obavezuje naručene proizvode platiti Plejadi d.o.o. internet bankarstvom.

Dostava

Naručene knjige dostavljamo vlastitom dostavom ili drugim dostavnim službama.

Cijene poštarine istaknute su na www.plejada-zg.hr i u njima je sadržan pripadajući PDV (25%). Cijene poštarine prikazane su u postupku naručivanja.

Poštarina za Republiku Hrvatsku iznosi 3,19 EUR (24,00 kune), za zemlje u Europi 15 EUR (113,02 kune), a za zemlje izvan Europe 25 EUR (188,36 kuna).

Rok isporuke za područje Republike Hrvatske jest između tri i pet radnih dana računavši od sljedećeg radnog dana nakon dana u kojem je na bankovnom računu Plejade d.o.o. vidljiv uplaćeni iznos narudžbe. U slučaju pošiljki koje se dostavljaju na otoke za koje ne postoje pravodobne i redovite prometne veze, navedeni rok isporuke produžuje se za dva radna dana.

Povrat i zamjena

Ako roba koju je kupac primio nije ona koju je naručio ili je oštećena, dužan je obavijestiti Plejadu d.o.o. e-mailom na adresu plejadazagreb@gmail.com.

Kupac ima pravo odustati od narudžbe u roku od 15 dana od dana primitka pošiljke. U tom slučaju dužan je obavijestiti Plejadu d.o.o. na e-mail adresu plejadazagreb@gmail.com. Primljenu pošiljku s izvornim računom kupac treba vratiti neoštećene unutar 15 dana od dana njezina primitka. Troškove povrata podmiruje kupac. Novac za plaćenu robu vraća se u roku od 8 dana od povrata proizvoda. Trošak povrata novca snosi kupac.

Svi uvjeti navedeni na ovoj stranici sastavljeni su u skladu s hrvatskim Zakonom o zaštiti potrošača i Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

 

Web trgovina

Prikupljamo informacije o vama tijekom postupka naplate na našoj trgovini.

Što prikupljamo i pohranjujemo

Dok pregledavate našu web stranicu, pratit ćemo sljedeće:

 • Proizvodi koje ste pogledali: koristit ćemo ovo da bi, na primjer, prikazali proizvode koje ste nedavno pogledali.
 • Lokacija, IP adresa i vrsta preglednika: koristit ćemo to za svrhe kao što su procjena poreza i dostave
 • Adresa za dostavu: zatražit ćemo od vas da unesete ovo kako bismo, primjerice, mogli procijeniti cijenu/opciju dostave prije slanja narudžbe i/ili poslati vam narudžbu!

Također ćemo koristiti kolačiće kako bismo pratili sadržaj košarice dok pregledavate našu web stranicu

Kada kupujete od nas, od vas ćemo tražiti da dajete podatke, uključujući vaše ime, adresu za naplatu, adresu za dostavu, adresu e-pošte, telefonski broj, podatke o plaćanju i opcionalne podatke o računu kao što su korisničko ime i zaporka. Koristit ćemo te podatke za svrhe, kao što su:

 • Slanje informacija o vašem računu i narudžbi
 • Odgovorite na zahtjeve, uključujući povrate i prigovore
 • Obrada plaćanja i sprječavanje prijevare
 • Postavite korisnički račun za našu trgovinu
 • Pridržavajte se svih zakonskih obveza koje imate, poput izračuna poreza
 • Poboljšajte ponudu vaše trgovine
 • Slanje marketinških poruka, ako ih odlučite primati

Ako izradite račun, pohranit ćemo vaše ime, adresu, email adresu i telefonski broj, koji će se upotrijebiti za popunjavanje polja naplate prilikom buduće narudžbe.

Obično pohranjujemo informacije o vama dok god trebamo vaše podatke u svrhe za koje ih prikupljamo i upotrebljavamo, a nismo više zakonski obvezni da ih čuvamo. Na primjer, podatke o narudžbi čuvamo 10 godina za porezne i računovodstvene svrhe. To uključuje vaše ime, adresu e-pošte i adrese za naplatu i dostavu.

Također ćemo pohraniti komentare ili recenzije, ako ih odlučite ostaviti.

Tko iz našeg tima ima pristup

Članovi našeg tima imaju pristup informacijama koje nam dajete. Na primjer, administratori i upravitelji dućana mogu pristupiti:

 • Informacije o narudžbi poput onoga što je kupljeno, kada je kupljeno, gdje treba poslati, i
 • Informacije o klijentima kao što su: vaše ime, adresa e-pošte i informacije o naplati i dostavi.

Članovi našeg tima imaju pristup ovim informacijama kako bi ispunili narudžbe, obradili povrate i pružali korisničku podršku.