,

DRUGO IZDANJE PRIČA IZ EPICENTRA POTRESA!

Jagoda Kljaić

KUĆA SA ZELENIM BARKODOM. Priče iz epicentra, 2. dopunjeno izdanje

Nakon što je prvo izdanje zbirke kratkih priča KUĆA SA ZELENIM BARKODOM. Priče iz epicentra novinarke i književnice iz Gline Jagode Kljaić, vrlo brzo pronašla svoje čitatelje, Plejada iz Zagreba je izdala 2. dopunjeno izdanje. Dodano je novo poglavlje Kolaž prelomljenih života. s 22 nove priče te osvrti i intervjui što ih je autorica dala u povodu prvog izdanja zbirke. Zbirka je u cijelosti posvećena ljudima i događajima u vezi s razornim potresom koji je pogodio najveći dio Sisačko-moslavačke županije, a posebno već ratom devastiranu Baniju/Banovinu. U uvodu autorica naglašava. „Svojevrsne banijske balade pisane su u ime stradalih čiji se glas ne može čuti, u ime svih koji su se iz epicentra potresa našli na periferiji obnove, te kao oblik zahvalnosti ljudima iz cijelog svijeta koji su na bilo koji način pomogli nekome na potresom razrušenom području.“

Knjigu su ilustrirali autoričini prijatelji, akademski slikari i amateri.

Jagoda Kljaić (1950., Glina), piše kratku prozu i poeziju. Završila je Fakultet političkih nauka Sveučilišta u Zagrebu i ima višegodišnji staž u novinarstvu i to kao novinar u „Vjesniku Željezare“ (novinama Metalurškog kombinata Željezara Sisak) i deset godina kao glavni urednik lista „Novi Zagreb“ istoimene zagrebačke općine.

Zastupljena je u više regionalnih zbornika i književnih časopisa. Pjesme su joj prevedene na poljski, slovenski, bugarski i makedonski jezik.

Objavila: Pjesma za Korzo – Glinski spomenar, kratke priče; Pepeo na pragu, pjesme; Rascvjetana trpeza, kratke priče; Vodeni žig, poema o poplavi; Mimoze u moru, poema o životu i smrti; Otjerane ptice, pjesme; Tintom zapisano, kratke priče; Crveni karanfili – Izbor 100 kolumni; Pogled ispod Pogledića, kratke priče. Zbirka pjesama, na banijskom narodnom govoru koji nestaje, Sa druge strane štreke, štampana je u tri izdanja, na latinici i ćirilici.

Živi u Glini.

Književnu produkciju Jagode Kljaić visoko su ocijenili profesori Dušan Marinković i Dušan Ivanić te književnici Miljenko Jergović, Drago Kekanović, Enes Kišević i dr.

Podaci o izdanju: opseg 256 str.; format 14,5 x 20,5 cm; meki uvez s klapnama; cijena: 120 kn; ISBN 978-953-7782-84-9.